Lummergången 36

Lummergången 36
Mycket fint och välplanerat atriumhus med 4-5 sovrum

Objekt QT

Interiör

Mycket fint 1-plans atriumhus som byggts till-och om 2002 till 2015. Huset har bl.a. fått ett stort extra sovrum och ett underbart rymligt familjekök 2010 med öppen planlösning mot det stora vardagsrummet med braskamin. Två helkaklade bad-/duschrum varav ett mycket fint från 2015. Perfekt boende för barnfamiljen! Idag finns 4 bra sovrum med möjlighet att avdela ytterligare ett sovrum. Gott om förvaring i klädkammare, inbyggda garderober och det fristående förrådet. Ny elcentral 2015. Bytt och tilläggsisolerad fasad samt genomgående bytta fönster. Nytt yttertak 2017. Genomgående gott skick med fina ytskikt. Mycket bra läge nära garage, förskola, buss och fin natur.

TOMTEN
Helt insynsskyddad lekvänlig tomt med stor gräsmatta, fin kvällssolsaltan och mysig ombonad uteplats under tak. På entrésidan finns ytterligare en trevlig och praktisk träaltan under tak. Tomten är plan och solig och har ett stort separat förråd. Plank runt om. Perfekt för småbarnsfamiljen och/eller hundägaren!

OMGIVNING
Huset ligger intill ett mycket trevligt läge helt nära en vacker skogsbacke och flera fina lekplatser. Det är mycket nära till parkering och garage samt busshållplats. Förskolan Karlavagnen ligger ca 1 min promenad från huset. Här bor du mycket naturnära med fina promenad-och cykelvägar, stort nytt utegym, badsjöar och bär-och svampskogar.

FÖRRÅD OCH PARKERING
Det finns en separat förrådsbyggnad på ca 12 kvm samt ett vedförråd på tomten.
Garage i länga (med fjärrstyrd elport) tillhör huset. Gott om extra parkeringsplatser (fri parkering).

BYGGRÄTT
Det finns en generell byggrätt på tomten på totalt 160 kvm byggyta varav huvudbyggnaden får vara maximalt 140 kvm och förrådsbyggnad maximalt 20 kvm. Utöver detta finns möjlighet till Friggebod på 15 kvm samt eventuella Atterfallsutbyggnader.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Området har kabelnät anslutet till Com Hem kabel-TV och bredband/telefoni.
Huset är anslutet till fibernät via Com Hem.

SAMFÄLLIGHETSAVGIFTER
I samfällighetsavgifter ingår bl.a tillgång till poolanläggning/bastu i området, fast garageplats i garagelänga med fjärrstyrd elport, fri parkering, grundutbud kabel-TV via ComHem och bredband via fiberuppkoppling från ComHem.

KOMMUNIKATIONER
Mycket bra bussförbindelser med motorvägsbuss till Gullmarsplan och Centralen. Bussarna går var 5:e minut i rusningstrafik (varannan till Gullmarsplan och varannan till Centralen) samt var 15:e minut på dagtid till Gullmarsplan.

BESIKTNING OCH ENERGIDEKLARATION
Huset är förbesiktigat 2019-03-11 och är energideklarerat, energiprestanda 205 kWh/m2. Säljaren har även tecknat en dolda felförsäkring.

UTTAGNA PANTBREV
2 450 000 kr

KOMMUNIKATIONER
Mycket bra bussförbindelser med motorvägsbuss till Gullmarsplan och Centralen. Bussarna går var 5:e minut i rusningstrafik (varannan till Gullmarsplan och varannan till Centralen) samt var 15:e minut på dagtid till Gullmarsplan.

OMRÅDET
I området finns litet centrum med ICA-butik och en pizzeria. Krusboda skola (6-års till 6:an), förskola och härlig POOLANLÄGGNING med 25 metersbassäng, barnbassäng, omklädningsrum, bastu och kiosk (badvärdar är i tjänst under alla öppningstider). I området finns även tre andra förskolor samt Dalskolan (åk 7-9) och Tyresö gymnasium.

I Krusbodas omedelbara närhet finns även stora härliga naturområden med bland annat Alby och Nyfors. Inom Alby naturreservat ligger Alby friluftsgård som är centrum för friluftslivet i Tyresö. Alby är ett närrekreationsområde med friluftsgård, motionsslingor, friluftsbad, ängar, utegym och fin freesbeegolfbana, belysta motionsspår, värdefull natur och mycket mera. Här finns bland annat Sörmlandsleden, bondgård och ridhus. Uddby gård ligger i Alby naturreservat vid Albysjön, granne med friluftsgården. I omgivningarna finns även Tyresö Flatensjön, Nyfors och Tyresta Nationalpark med mängder av motionsspår och härliga naturupplevelser. Fina Barnsjön är en omtyckt badsjö på bekvämt gångavstånd från huset (ca 10 minuter) och på ängen nedanför skogen ligger ett fint nybyggt utegym, en bågskytteklubb. Här finns även 2st Amerikanska fotbolls-mål och en fin nybyggd hundrastgård.

Det är även nära till tennisbanor och ridstall i Fårdala, golfbana, rackethall, simhall och ishall.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Kraven på köparens undersökningsplikt är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen och andra svåråtkomliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador (speciellt i källare och yttertak), rötskador, skador på vatten och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symtom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt. Om köparen inte själv kan dra några säkra slutsatser av sina iakttagelser, anses köparen normalt vara tvungen att anlita en sakkunnig person för att fördjupa sin undersökning.

Även de uppgift säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om t.ex. säljaren upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida.

Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borda ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning och anpassa sin undersökning till detta.

Byggnad

1-plans atriumhus
1971
Krypgrund (plintgrund under utbyggnad)
Betongbalkar på plintar
Trä
Trä, bytt och tilläggsisolerad 2001-2007
Fönster med isolerglaskassetter 1997/2002/2010
Vit lättbetong
Papp, bytt 2017
Plåt, bytta
Direktverkande el, luftvärmepump -08, elgolvvärme i våtrum, entréhall & sovrum 1

Allmänt om fastigheten

49000 kr/år
220
3066000 kr
Andel i samfällighet/GA: Alby S:6, GA:1, GA:3, GA:11
310 kvm Friköpt, Plan trädgårdstomt
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Planritning
Alternativ planritning med 5 sovrum
Adress Boende Boarea Biarea Rum Pris
Granvägen 11 1 familjs friliggande 176 m² 94 m² 8 7 495 000 kr Utgångspris
Höglidsvägen 18B 1 familjs friliggande 164 m² 8 m² 6 5 750 000 kr
Lönnvägen 35B 1 familjs friliggande 138 m² 33 m² 4 6 295 000 kr
Sikvägen 7, 7 tr Lägenhet 111 m² 5 + Kök 2 975 000 kr Utgångspris
Tomtbergavägen 51 Lägenhet 79 m² 3 + Kök 2 200 000 kr Accepterat pris
Pärlröksgången 189 Radhus 66 m² 3 + Kök 2 295 000 kr Fast pris
Vallavägen 31 Lägenhet 31 m² 1 + Kök 1 375 000 kr Fast pris
Fri värdering! Kontakta oss och ta reda på vad din bostad är värd