Pärlröksgången 22

Pärlröksgången 22
Stort fint atriumhus i lugnt och centralt läge
Välkommen till detta fina och välplanerade atriumhus av den stora modellen på 130 kvm med möjlighet till hela 5 sovrum! Huset är genomgående mycket välskött och löpande renoverat/ombyggt och har ett mycket lugnt och centralt läge i området. Två fina, glasade uterum, ett vid entrén och ett på den insynsskyddade tomten med utgång från allrummet. Solig och vacker trädgårdstomt med gott om bärbuskar och planteringar och ett fint gästrum i separat byggnad. Låg energiförbrukning.

Objekt QT

Interiör

Välkommen till detta fina och välplanerade atriumhus av den stora modellen på 130 kvm med möjlighet till hela 5 sovrum!

Huset är genomgående mycket välskött och löpande renoverat/ombyggt och har ett mycket lugnt och centralt läge i området.
Två fina, glasade uterum, ett vid entrén och ett på den insynsskyddade tomten med utgång från allrummet. Solig och vacker trädgårdstomt med gott om bärbuskar och planteringar och ett fint gästrum i separat byggnad. Låg energiförbrukning med 2 värmepumpar och braskamin. Samtliga fönster är bytta 2012/2013 till underhållsfria pvc-fönster med persienner och myggnät. Yttertaket är omlagt 1999 och fasaden är löpande bytt till hälften (förutom de delar som ligger under tak).

RUM FÖR RUM
Praktisk entréhall med klinkergolv och gott om förvaring. Ingång till separat helkaklad WC. Stort allrum med ekparkett och braskamin samt utgång till det stora fina uterummet med stenlagt golv och vindruvor. I allrummet kan man lätt dela av (återställa ett 4:e sovrum) och det är öppet mot den rymliga matplatsen. Matplatsen är öppen med bardisk mot det fina och trevliga arbetsköket som i sin tur ansluter till tvättrum med klinkergolv. Med ingång från matplats/allrum ligger det stora vardagsrummet med ekparkett och fönster i två väderstreck. Här kan med lätthet ett 5:e sovrum avdelas om behov skulle finnas. Sovrum 1 med ingång från allrummet. I den separata sovrumsavdelningen finns en hall med ingång till klädkammare samt sovrum 2. Här finns även ett stort helkaklat badrum med stor nischdusch, plats för badkar, wc, dubbla tvättställ och fin bastu. I slutet av sovrumshallen ligger stort sovrum 3 med altandörr och egen klädkammare med garderober och linneskåp.

LÄGET
Mycket centralt läge på lugn skyddad gård med bekvämt gångavstånd till Krusboda Torg. Här ligger bl.a. ICA Krusboden och pizzeria, Krusbodabadet och Krusboda skola. Här finns också stor lekpark med bollplan samt förskolorna Ballongen och Små Fötter samt garage, stor parkering och busshållplats. Allt detta på endast 100-150 meters avstånd!

TOMTEN
Entré till stor praktisk stenlagd inglasad ENTRÉGÅRD under tak. Mycket fin solig och helt ogenerad TRÄDGÅRDSTOMT med stort GLASAT UTERUM och stenlagd uteplats under pergola med vildvin samt en vacker planering med damm och fontän.
Rikligt med röda vinbär, rabarber, smultron och björnbär samt gröna vindruvor i det glasade uterummet. Liten gräsmatta och fina planteringar.

FÖRRÅD OCH EXTRABYGGNADER
Det finns ett stor praktiskt VARMFÖRRÅD på ca 10 kvm på tomten samt ett extra vidbyggt GÄSTRUM/KONTOR på ca 10 kvm.

GARAGE OCH PARKERING
Fast garageplats i garagelänga med fjärrstyrd elport samt p-tillstånd för ytterligare 1 bil.

BESIKTNING OCH ENERGIDEKLARATION
Huset är energideklarerat och besiktning är bokad till 2019-08-19. Säljaren har även tecknat en dolda felförsäkring.

UTTAGNA PANTBREV
240 500 kr

KABEL-TV OCH BREDBAND
Grundutbud kabel-TV via ComHem och bredband via fiberuppkoppling från ComHem.

SAMFÄLLIGHETSAVGIFTER
I samfällighetsavgifter ingår bl.a poolanläggning/bastu i området, fast garageplats i garagelänga med fjärrstyrd elport, p-tillstånd för ytterligare 1 bil, grundutbud kabel-TV via ComHem och bredband via fiberuppkoppling från ComHem.

KOMMUNIKATIONER
Mycket bra bussförbindelser med motorvägsbuss till Gullmarsplan och Centralen. Bussarna går var 5:e minut i rusningstrafik (varannan till Gullmarsplan och varannan till Centralen) samt var 15:e minut på dagtid till Gullmarsplan.

OMRÅDET
I området finns litet centrum med ICA-butik och en pizzeria. Krusboda skola (6-års till 6:an), förskola och härlig POOLANLÄGGNING med 25 metersbassäng, barnbassäng, omklädningsrum, bastu och kiosk (badvärdar är i tjänst under alla öppningstider). I området finns även tre andra förskolor samt Dalskolan (åk 7-9) och Tyresö gymnasium.

I Krusbodas omedelbara närhet finns även stora härliga naturområden med bland annat Alby och Nyfors. Inom Alby naturreservat ligger Alby friluftsgård som är centrum för friluftslivet i Tyresö. Alby är ett närrekreationsområde med friluftsgård, motionsslingor, friluftsbad, värdefull natur och mycket mera. Här finns bland annat Sörmlandsleden, bondgård och ridhus. Uddby gård ligger i Alby naturreservat vid Albysjön, granne med friluftsgården. I omgivningarna finns även Tyresö Flatensjön, Nyfors och Tyresta Nationalpark med mängder av motionsspår och härliga naturupplevelser.

Det är även nära till golfbana, rackethall, simhall och ishall.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Kraven på köparens undersökningsplikt är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen och andra svåråtkomliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador (speciellt i källare och yttertak), rötskador, skador på vatten och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symtom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt. Om köparen inte själv kan dra några säkra slutsatser av sina iakttagelser, anses köparen normalt vara tvungen att anlita en sakkunnig person för att fördjupa sin undersökning.

Även de uppgift säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om t.ex. säljaren upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida.

Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borda ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning och anpassa sin undersökning till detta.

Byggnad

1-plans atriumhus
1972
Betongplatta
Trä
Trä, till hälften bytt (löpande fram till 2013)
3-glas med PVC-båge 2012/2013
Papp 1999
Plåt
Direktverkande el samt 2 luftvärmepumpar från 2007

Allmänt om fastigheten

41660 kr/år
220
3143000 kr
Andel i samfällighet/GA: Alby S:8, GA:3, GA:8, GA:11
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Planritning
Alternativ planritning med 5 sovrum
Adress Boende Boarea Biarea Rum Pris
Näckstigen 4 1 familjs friliggande 196 m² 129 m² 10 11 000 000 kr
Centralvägen 20A 1 familjs friliggande 155 m² 57 m² 7 5 995 000 kr Utgångspris
Österängsvägen 14 1 familjs friliggande 148 m² 5 5 995 000 kr Utgångspris
Nynäsvägen 56, 1tr Lägenhet 56 m² 2 + kök 1 495 000 kr utgångspris
Fri värdering! Kontakta oss och ta reda på vad din bostad är värd