Granvägen 11

Granvägen 11
Gedigen familje-/företagarvilla med separat uthyrningslägenhet

Objekt QT

Interiör

Mycket gedigen och välplanerad familje-/företagarvilla i gott skick på totalt 270 kvm samt ett fristående garage/förråd på ca 50 kvm. Huset har en separat uthyrningslägenhet på ca 50 kvm och det går även att avdela ytterligare en separat lägenhets-/företagsdel. 8 rum och 2 kök samt möjlighet med upp till 7 sovrum.

Praktisk och insynsskyddad tomt med rejäl uppfart med plats för 3-4 bilar samt stort garage/förråd som uppfyller behoven hos egenföretagaren eller bilentusiasten. Den härligt ogenerade baksidan är väldigt tilltalande för barnfamiljen med både känslan av att bo granne med en skogsbacke samtidigt som man har ett barnrikt och bilfritt område inpå knuten. Till allt detta kan man dessutom lägga ett mycket lugnt och centralt läge på Fornudden. Lite biltrafik och samtidigt med en bekväm närhet till busshållplats, badsjö, skolor och förskolor samt Trollbäckens centrum. Den helt fristående uthyrningslägenheten ger möjlighet till goda hyresintäkter. Huset passar även perfekt för generetionsboende eller för egenföretagare med kontor eller mottagning.

Huset är renoverat med bl.a. nytt yttertak 2015 och nytt mycket fint ombyggt kök 2017 och stort ombyggt duschrum 2017. Nya parkettgolv och innerdörrar samt nymålade ytskikt på övre plan 2017 och det stora allrummet på entréplanet 2018.

TOMT / LÄGE
Underbar stor trädgårds-/naturtomt på 1 524 kvm med närhet till både buss (225 m) och fina Hästhagsbadet (450 m). Tomten på baksidan ligger i ett perfekt insynsskyddat solläge mot eget skogsparti. Framsidan är även den mycket insynskyddad mot huset, har en stor asfalterad uppfart och infart till ett stort dubbelgarage med separat förråd.

Villan är citynära belägen, Fornudden / Persudde angränsar till Stockholms kommun. Här bor man mycket nära kommunikationer med 225 meter till busshållplats. Via busshållplatsen kan man på morgnar och eftermiddagar ta sig via buss 822 direkt till och från Gullmarsplan med en restid på ca 27 minuter eller så kan man gå 850 meter till busshållplats där det från tidig morgon till sen kväll går bussar i skytteltrafik till och från Gullmarsplan med en restid på ca 16 minuter samt bussar som under rusningstrafik går direkt till Vattugatan i Stockholms City på ca 29 min. Här avgår även bussar som trafikerar Nacka och Haninge. Det finns även en infartsparkering där man parkerar gratis med SL-kort. Från den intill huset närliggande busshållplatsen avgår även buss 819 som trafikerar Tyresö Brevik och på vägen passerar Trinntorps brygga med anslutning till Waxholmsbolagets ångbåtslinjer.

OMRÅDET
På gångavstånd finns Trollbäckens centrum med 2 stora välsorterade mataffärer (Ica och Hemköp) samt flera mindre butiker (apotek, blommor, färgaffär, låssmed, brädgård m.m.) Det finns också flera trevliga restauranger att välja på.

Läget är både lugnt och centralt med sin närhet till Drevviken, fina Centralparken med vackra grönytor och dammar, lekplatser, fotbollsplaner och Scoutstugan. Hästhagsbadet har du på badrocksavstånd och en bit längre bort finns trevliga Kumlabadet med barnvänlig sandstrand, badbrygga och kanotuthyrning.

Sjön Drevviken erbjuder sköna bad, båtturer och fiske under sommarmånaderna och vintertid isfiske samt skridskoåkning på Stockholms längsta plogade skridskobana.

SKOLOR / FÖRSKOLOR
I närområdet ligger ett flertal förskolor och följande kommunala skolor: Fornuddens Skola med årskurser F-5. Sofiebergsskolan med årskurser F-5. Kumla Skola med årskurser F-9.

ÖVRIGT / IDROTT
För den sportintresserade finns Trollbäckens IP med både fotbollsplan och hockeyrink.

BESIKTNING OCH ENERGIDEKLARATION
Huset är förbesiktigat 2018-11-22 och är energideklarerat 2018-11-22. Energiprestandan är 123 kWh/m2. Säljaren har även tecknat en dolda felförsäkring. Huset är radonmätt 1980 med godkända värden.

DRIFTSKOSTNAD
Huset har ett vattenburet system som idag värms upp med en elpanna. Energiförbrukningen är i dagsläget 46 000 kWh/år med två familjer boende i huset (lägenheten är uthyrd) samt en företagsverksamhet. Enligt den nygjorda energideklarationen skulle en installation av luft-/vattenvärmepump (kostnad ca 80 000 kr) sänka förbrukningen med ca 15 000 kWh/år och installation av bergvärmepump (kostnad ca 120 000 kr) sänka förbrukningen med ca 19 000 kWh/år.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Kraven på köparens undersökningsplikt är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen och andra svåråtkomliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador (speciellt i källare och yttertak), rötskador, skador på vatten och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symtom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt. Om köparen inte själv kan dra några säkra slutsatser av sina iakttagelser, anses köparen normalt vara tvungen att anlita en sakkunnig person för att fördjupa sin undersökning.

Även de uppgift säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om t.ex. säljaren upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida.

Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borda ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning och anpassa sin undersökning till detta.

Byggnad

2-plans sluttningsvilla
1972
Betongplatta
Blå lättbetong
Trä
Tegel och trä
Isolerglaskassetter
Betong
Betongpannor bytt 2015
Plåt
Vattenburet system med elpanna

Allmänt om fastigheten

65000 kr/år
220
5656000 kr
1524 kvm Friköpt, Plan trädgårds-/naturtomt
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Övre plan
Entréplan exklusive uthyrningsdel
Uthyrningsdel entréplan
Adress Boende Boarea Biarea Rum Pris
Gunbovägen 7A 1 familjs friliggande 136 m² 88 m² 6 5 995 000 kr Utgångspris
Björnmossegången 117 Radhus 119 m² 14 m² 6 3 795 000 kr Utgångspris
Musserongången 124 Radhus 108 m² 25 m² 5 3 795 000 kr Utgångspris
Sleipnervägen 7, 2tr HANDEN Lägenhet 91 m² 4 + Kök 2 200 000 kr
Tomtbergavägen 51 Lägenhet 79 m² 3 + Kök 2 200 000 kr Accepterat pris
Folkparken 6, 4 tr Lägenhet 53 m² 2 + Köksdel 1 990 000 kr
Kryddvägen 12 1 familjs friliggande 25 m² 10 m² 1,5
Fri värdering! Kontakta oss och ta reda på vad din bostad är värd