Stensötegången 140

Stensötegången 140
Stort välplanerat atriumhus på extra stor tomt

Objekt QT

Interiör

Välkommen till detta mycket välplanerade 1-planshus av den sällsynta största modellen på 130 kvm (endast två liknande hus såldes under 2018)!

Tomten ligger i en hörna på torget och är 28% större än normaltomten. 398 kvm mot det normala 310 kvm. De extra 88 kvm ligger utanför kök, matrum och vardagsrum och ansluter till den stora stenlagda entrédelen. Den extra tomtytan gör att man är helt insynsskyddad i huset. Normalt sett går det ett gångstråk utanför den delen. Tomten har även ett mycket öppet och trevligt läge då det är en mycket stor höjdskillnad till anslutande hus i nordöstlig riktning. Tomten är plan och solig och har ett stort separat förråd. Plank runt om. Perfekt för småbarnsfamiljen och/eller hundägaren!

Mycket centralt läge på lugnt skyddat torg på bekvämt avstånd till garage och parkering. Huset ligger på ett fint torg med gräsmatta, en trevlig sittgrupp och stor sandlåda med fin gungställning.

Genomgående välskött skick. Samtliga fönster och större delen av fasaden bytt 2008. Alla innertak och radiatorer är bytta. Huset har en mycket trevlig och flexibel planlösning med stor öppen sällskapsdel med öppet mellan kök, matrum, allrum och vardagsrum samt en separat sovrumsavdelning med 4 sovrum, inbyggda garderober, klädkammare och walk-in-closet. Två separata helkaklade bad-/duschrum som totalrenoverats 2014. Köket har genomgående nyare vitvaror. Huset har inga bärande innerväggar och kan mycket lätt byggas om för den som till exempel vill ha fler/färre sovrum eller ett större kök. Det går med lätthet att variera mellan 3-6 sovrum!

RUM FÖR RUM
Mer information kommer inom kort.

TOMTEN
På entrésidan finns en stor stenlagd entrégård. På den plana tomten finns träaltan, gräsmatta och ett stort separat förråd. Rabatter och buskar.

FÖRRÅD OCH PARKERING
Separat kallförråd på ca 12 kvm på tomten.
Garageplats i länga med fjärrstyrd elport, fri parkering med gott om plats för en 2:a-bil och gäster.

LÄGET
Mycket centralt läge på lugnt skyddat torg intill parkering G. På torget finns gräsmatta, en trevlig sittgrupp och stor sandlåda med fin gungställning.

Det är bara ett par minuters promenad till Krusboda torg med ICA Krusboden och pizzeria, Krusbodabadet och Krusboda skola. Här finns också stor lekpark med bollplan samt förskolorna Ballongen och Lek och Lär samt busshållplats. Allt detta på endast 100-200 meters avstånd.

BESIKTNING OCH ENERGIDEKLARATION
Huset är förbesiktigat och energideklarerat 2018-11-28, energiprestanda 144 och energiklass G. Säljaren har även tecknat en dolda felförsäkring.

UTTAGNA PANTBREV
308 000 kr

KABEL-TV OCH BREDBAND
Grundutbud kabel-TV via ComHem och bredband via fiberuppkoppling från ComHem.

SAMFÄLLIGHETSAVGIFTER
I samfällighetsavgifter ingår bl.a poolanläggning/bastu i området, fast garageplats i garagelänga med fjärrstyrd elport, fri parkering, grundutbud kabel-TV via ComHem och bredband via fiberuppkoppling från ComHem.

KOMMUNIKATIONER
Mycket bra bussförbindelser med motorvägsbuss till Gullmarsplan och Centralen. Bussarna går var 5:e minut i rusningstrafik (varannan till Gullmarsplan och varannan till Centralen) samt var 15:e minut på dagtid till Gullmarsplan.

OMRÅDET
I området finns litet centrum med ICA-butik och en pizzeria. Krusboda skola (6-års till 6:an), förskola och härlig POOLANLÄGGNING med 25 metersbassäng, barnbassäng, omklädningsrum, bastu och kiosk (badvärdar är i tjänst under alla öppningstider). I området finns även tre andra förskolor samt Dalskolan (åk 7-9) och Tyresö gymnasium.

I Krusbodas omedelbara närhet finns även stora härliga naturområden med bland annat Alby och Nyfors. Inom Alby naturreservat ligger Alby friluftsgård som är centrum för friluftslivet i Tyresö. Alby är ett närrekreationsområde med friluftsgård, motionsslingor, friluftsbad, värdefull natur och mycket mera. Här finns bland annat Sörmlandsleden, bondgård och ridhus. Uddby gård ligger i Alby naturreservat vid Albysjön, granne med friluftsgården. I omgivningarna finns även Tyresö Flatensjön, Nyfors och Tyresta Nationalpark med mängder av motionsspår och härliga naturupplevelser.

Det är även nära till golfbana, rackethall, simhall och ishall.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Kraven på köparens undersökningsplikt är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen och andra svåråtkomliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador (speciellt i källare och yttertak), rötskador, skador på vatten och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symtom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt. Om köparen inte själv kan dra några säkra slutsatser av sina iakttagelser, anses köparen normalt vara tvungen att anlita en sakkunnig person för att fördjupa sin undersökning.

Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om t.ex. säljaren upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida.

Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning och anpassa sin undersökning till detta.

Byggnad

1-plans atriumhus
1972
Betongplatta
Trä
Trä, till stora delar bytt 2008
3-glas bytta 2008
Papp
Plåt
Direktverkande el och luftvärmepump

Allmänt om fastigheten

47400 kr/år
220
3125000 kr
Andel i samfällighet/GA: Alby S:8, GA:3, GA:5, GA:11
398 kvm Friköpt, Plan trädgårdstomt
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Planritning
Adress Boende Boarea Biarea Rum Pris
Lönnvägen 35B 1 familjs friliggande 138 m² 33 m² 4 6 295 000 kr
Gunbovägen 7A 1 familjs friliggande 136 m² 88 m² 6 5 995 000 kr Utgångspris
Björnmossegången 117 Radhus 108 m² 27 m² 6 3 695 000 kr Utgångspris
Bollmora gårdsväg 9, 4tr Lägenhet 93 m² 3,5 + Kök 3 195 000 kr utgångspris
Tomtbergavägen 51 Lägenhet 79 m² 3 + Kök 2 200 000 kr Accepterat pris
Ringvägen 136, 1 tr Lägenhet 77 m² 3 + Kök 1 725 000 kr utgångspris
Pärlröksgången 189 Radhus 66 m² 3 + Kök 2 250 000 kr utgångspris
Pärlröksgången 136 Radhus 60 m² 3 + Kök 2 250 000 kr utgångspris
Vallavägen 31 Lägenhet 31 m² 1 + Kök 1 295 000 kr Utgångspris
Fri värdering! Kontakta oss och ta reda på vad din bostad är värd