Sikvägen 7, 7 tr

Sikvägen 7, 7 tr
Fin 5:a på 7 tr med strålande utsikt och inglasad balkong
Påkostad & nyrenoverad 5:a på 111 kvm med bra planlösning och bra skick. En ljus trevlig lägenhet med snyggt kök i vinkel med ny köksinredning från Marbodal med köksluckor i ek, bänkskivor i sten och stor härlig matplats. Nya parkettgolv i hela lägenheten & fina Lumigarderober. Inglasad balkong i söderläge, strålande utsikt!

Objekt QT

Interiör

Tillfälle att köpa en fin lägenhet av en storlek som sällan är till salu. Här erbjuds dessutom en toppenfin lägenhet där det bara är att flytta in!
Bra planlösning med hela 4 bra sovrum, både bad- och duschrum, klädkammare samt ett kök med matplats för både storfamilj och plats för umgänge med goda vänner. Gillar man sen sol och en fantastisk utsikt från 7 våningen, då är det här lägenheten för dig!

Sikvägen 7 ligger på bekvämt gångavstånd till Bollmoravägen och busshållplats, men ändå tillräckligt långt bort för att läget skall vara tyst och lugnt. Det är också en fin innergård på framsidan med grillplats och ett par små lekplatser. Lägenheten har ett förråd i husets entréplan, det finns en jättefin tvättstuga i gången vid Sikvägen 9. Det finns också cykelförråd bakom huset och ett rum vid porten på baksidan för barnvagn- / rullator. Porten är utrustad med porttelefon.
Bakom huset finns också gott om garage- och parkeringsplatser att hyra. I föreningen finns också en aktiv pensionärsförening.
Till lägenheten hör ett bra förråd i källaren med hyllor och insynsskydd av skjutdörrar.
Lägenheten är också utrustad med nya väl fungerande persienner i alla rum.

Det är bara ca 5 minuters promenad till fina Tyresö innecentrum. Tyresö golfbana ser man från fönstren på baksidan och från busshållplatsen kan man ta buss både till Gullmarsplan och Stockholms city. Restid till Gullmarsplan är ca 20 minuter och till Klarabergsviadukten ca 30 minuter.

Från lägenheten är det också nära till omtyckt insjöbad i Öringesjön, havsbad (Standbadet), Tyresö slott, skärgårdsbrygga med Waxholmsbåt, Notholmen med bl.a. café, Alby friluftsgård vid Albysjön som är ett naturreservat med stort värde för rekreation med friluftsgård, motionsslingor, friluftsbad, värdefull natur och mycket mera.

HALL
Välkomnande hall med parkettgolv och ljusa väggar. Plats för hallmöbel och skoställ. Stor rymlig skjutgarderob med gott om plats för ytterkläder.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinkergolv. Praktisk hängande wc som gör det lätt att städa. Handfat, fint spegelskåp och nytt badkar. Ny tvättmaskin från Miele.

KÖK
Trevligt kök i vinkel med stor möblerbar matplats för 6-8 personer. Köket är ett nytt Marbodalkök i ek med gott om arbetsytor på 3 arbetsbänkar med stenskivor. Belysning under överskåpen, kakel som stänkskydd och nya vitvaror med kyl och frysskåp i fullhöjd. Vid köksbordet finns en praktisk skjutgarderob som skafferi.

VARDAGSRUM
Ljust rymligt vardagsrum med gott om plats för soffa, bokhyllor och kanske matsalsbord. Ljusa väggar och parkettgolv. Utgång till balkong.

INGLASAD BALKONG
Stor trevlig balkong i soligt söderläge och fin utsikt. Plats för både bord, stolar och blommor. Trätrall med golvmatta och solskyddsrullgardin.

SOVRUM 1
Fint sovrum med plats för dubbelsäng. Ljusa väggar och parkettgolv.

SOVRUM 2
Bra sovrum med rymlig garderob och plats för dubbelsäng. Ljusa väggar och parkettgolv.

SOVRUM 3
Rymligt sovrum med plats för säng, skrivbord och garderober. Ljusa väggar och parkettgolv.

SOVRUM 4
Även detta sovrum har plats för säng, skrivbord och garderober. Ljusa väggar och parkettgolv.

DUSCHRUM
Helkaklat duschrum med klinkergolv. Ny Wc, handfat, spegelskåp och handdukstork.

KLÄDKAMMARE
Praktisk klädkammare med hyllor och garderob.

Föreningen

HSB Brf Siken

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Siken i Tyresö kommun. Föreningen har 208 st lägenheter och två verksamhetslokaler. Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av HSB Stockholm.

REPARATIONER OCH UNDERHÅLL
Sedan föreningen bildas har det skett omfattande reparationer och underhåll:
- Fasader och alla balkonger renoverades och inglasades 1993-1994
- Stambyte med badrumsrenovering genomfördes 1998-99
- Trapphus och tvättstugor renoverades 2007
- Lekplatserna rustades upp 2011

PARKERING
Föreningen har parkeringsplatser samt garage och till båda är det separat kö som sköts av HSB Servicecenter. För besökande finns det avgiftsbelagda parkeringsplatser vid Bollmoravägen 2 eller utmed Siklöjevägen.

GÄSTLÄGENHET
På nedre botten i Sikvägen 17 finns tre uthyrningsrum disponibla för medlemmarna. Varje rum är utrustat med två sängar och en garderob. En extrabädd kan erbjudas. Gemensam toalett och dusch finns i korridoren. Rummen uthyrs för 200: - kr per rum och natt.

TVÄTTSTUGOR
Tvättstuga finns mellan port 9 och 11.

ÖVRIGA UTRYMMEN
I föreningen finns sophus och grovsoprum. Förråd finns till varje lägenhet. Det finns en asfalterad bollplan och tre välplanerade lekplatser.

EXPEDITIONEN
Helgfria måndagar mellan 19:00 - 20:00 är expeditionen på Sikvägen 11 öppen. Här finns några styrelseledamöter som svara på frågor samt hjälpa till med beställning av nycklar, spärra borttappade låsbrickor och/eller att tillverka nya.

PORTAR
Samtliga portar i bostadsrättsföreningen är utrustade med ett elektroniskt låssystem där de boende använder en s.k. tagg för att komma in.

TV OCH BREDBAND
Brf Siken är ansluten till Com Hem "Tre hål i väggen", vilket möjliggör Digital-tv, Bredband och Telefoni. Basutbudet ingår i avgiften. Bredband finns även via Bredbandsbolaget.

ENHETSMÄTNING EL
Som boende behöver du inget elavtal. Föreningen har gemensamt avtal och avläsning med Home Solutions.

MEDLEMSSKAP
För att kunna bli medlem i Brf Siken måste du bli medlem i HSB Stockholm.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Vid överlåtelse av bostadsrätt tar föreningen ut en administrativ överlåtelseavgift motsvarande 2,5 procent av gällande basbelopp (1 120 kr år 2017). Överlåtelseavgiften betalas av säljaren. För pantsättning tar föreningen, av pantsättaren, ut en pantsättningsavgift med 1 procent av gällande basbelopp (448 kr år 2017) vid varje tillfälle för ny eller omförd pantnotering.

För mer information, gå gärna in på föreningens hemsida: www.hsb.se/stockholm/siken

Byggnad

Flervåningshus med hiss
1962
3-glas
Fjärrvärme

Allmänt om fastigheten

600 kr/år
Planlösning
Adress Boende Boarea Biarea Rum Pris
Granvägen 11 1 familjs friliggande 176 m² 94 m² 8 7 495 000 kr Utgångspris
Höglidsvägen 18B 1 familjs friliggande 164 m² 8 m² 6 5 750 000 kr
Lönnvägen 35B 1 familjs friliggande 138 m² 33 m² 4 6 295 000 kr
Lummergången 36 Kedjehus 125 m² 5 4 395 000 kr Utgångspris
Tomtbergavägen 51 Lägenhet 79 m² 3 + Kök 2 200 000 kr Accepterat pris
Pärlröksgången 189 Radhus 66 m² 3 + Kök 2 295 000 kr Fast pris
Vallavägen 31 Lägenhet 31 m² 1 + Kök 1 375 000 kr Fast pris
Fri värdering! Kontakta oss och ta reda på vad din bostad är värd