Gärdesvägen 33, 1/2 tr

Gärdesvägen 33, 1/2 tr
Fin 2,5:a med bra planlösning och balkong
Trevlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Bekvämt läge på 1/2 trappa där lägenheten har alla fönster mot baksidan 1tr upp. Snyggt barkök med bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning. Sittplats för 6 - 8 personer vid matbord och bardisk. Helkaklat duschrum, trevligt vardagsrum, 2 sovrum och balkong.

Objekt QT

Interiör

Välkommen till denna centrala och trevliga lägenhet i jättebra läge. Perfekt för dig som vill bo både nära centrum, skola och fin natur. Det är från lägenheten bara ett par hundra meter att gå till mysiga Trollbäckens centrum med flera små affärer, större matbutik och restauranger. Där finns också busshållplats med buss både mot Haninge och buss mot city. Det är även bara en kort promenad till Fornuddens skola- / förskola samt vackra Fornuddsparken och sjön Drevviken, där det finns flera badplatser (Kumlabadet och Hästhagsbadet).

Fin innergård på framsidan med stor gräsmatta med sitt- och grillplatser.
Till lägenheten hör både ett källarförråd och ett matkällarförråd och det finns gym och tvättstuga i källaren.
Det finns också i föreningen andra tvättstugor, torkrum, cykelförråd, solarium, fotolabb, bastu, samlingslokal, gästlägenhet och vävstuga.

HALL
Trevlig och välkomnande hall med ljusa väggar och parkettgolv. Plats för kläder och skor vid ytterdörren.

KÖK
Ljust trevligt kök med fönster, parkettgolv och ljusa väggar allt i en trevlig öppen planlösning mot vardagsrummet. Bra plats för matbord för 4-5 personer och en trevlig bardisk där ytterligare ett par personer kan sitta. Mörka köksluckor med ugn och micro i bekväm arbetshöjd, lång arbetsbänk med gott om plats för bak- och matlagning, infälld induktionshäll, diskho, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Gott om skåp och lådor och en helkaklad ljus vägg ovan arbetsbänken som är fint belyst med infällda spotlights.

VARDAGSRUM
Mysigt vardagsrum med ljusa väggar och parkettgolv. Bra plats för stor soffa och Tv-möbel. Utgång till mysig balkong med sol på eftermiddagen och plats för både bord och stolar.

WALK IN CLOSET / SOVRUM / KONTOR
Bra rum med ljusa väggar och parkettgolv som nuvarande ägare använder som barnsovrum. Ljusinsläpp via glasad dörr och indragen ventilation.

SOVRUM
Stort trevligt master bedroom med gott om plats för stor dubbelsäng med sängbord, sovrumsmöbel och garderob. Ljusa väggar och parkettgolv.

DUSCHRUM
Fräscht duschrum som renoverats i samband med husets stambyte. Ljusa helkaklade väggar, klinkergolv, bra duschplats, wc, handfat, handdukstork och tvättmaskin/torktumlare. Det finns även en fin tvättstuga i husets källare.

Föreningen

HSB Brf Trollbäcken

HSB Brf Trollbäcken i Tyresö bildades 1957 och äger och förvaltar fastigheten Kumla 3:1093, med adress Kumla Allé 14-22 och Gärdesvägen 19-39. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 129 lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns dessutom 8 hyresrättslokaler, tre av dessa hyrs ut kommersiellt och resterande fem hyrs ut som extra förråd till medlemmarna.

Det finns tvättstuga, torkrum, cykelförråd, bastu, solarium, vävstuga, samlingslokal, gästlägenhet och motionsrum.

RENOVERINGAR
1988 gjordes ett omfattande byte av fönster och entréportar, de tidigare träfönstren ersattes av underhållsfria aluminiumfönster.
1997-1998 genomfördes stambyte. I samband med detta renoverades de tre tvättstugorna i området, trapphusen målades och entréportarna byttes.
2000 balkongerna, som tidigare hade haft en betongplatta som insynsskydd, byggdes ut med 60 cm och fick nya, genombrutna räcken. Även fasaderna målades. I samband med de omfattande renoveringarna gjordes även trädgården i ordning.
2005/2006 sattes nya vipportar till varmgaragen upp.
2007 renoverades taken.
2012 utfördes en fastighetsbesiktning, entrédörrarna lackerades och fönsterbröstningarna samt smidesräcken målades. Vägen utanför Gärdesvägen 37-39 samt gaveln vid Gärdesvägen 23 fick ny asfaltsbeläggning. En avgasare för att ta bort syret och förhindra korrision (rost) installerades för att förlänga värmesystemets livslängd.
2013 utfördes en fastighetsbesiktning. Putsen vid garageportarna lagades, sophus och garagelängor målades likaså fönsterbröstningarna på balkongerna. I trapphusen utfördes storstädning och polering av golvet. Armarturerna i taket ersattes med rörelsestyrda energisnåla LED-armaturer. En radonmätning utfördes. I övrigt utfördes mindre löpande underhållsarbeten.
2014 under våren utfördes en fastighetsbesiktning utifrån föreningens underhållsplan. Byte av belysning på längan med kallgarage och sophusen. I övrigt utfördes mindre löpande underhållsarbeten.
2015 ny cirkulationspump för jämnare värme installerades, byte av termostater och ventiler samt hela värmesystemet injusterades, stamspolning av alla stående och liggande ledningar utfördes, nya gungor sattes upp på lekplatsen, två handikapplatser gjordes i ordning, markis köptes in till bersån och nytt löpband köptes in till gymmet.
2016 installerades ett nytt passersystem till skalskydd, sophus och tvättstugor. Nya utemöbler till Gärdesvägen 39 köptes in. Byte av dagvattenledning pga. Rotinträngning vid Gärdesvägen 25-31. Filmning av de horisontella stammarna i källaren i A-huset, filmningen föranledde inga åtgärder, men föreningen planerar ytterligare filmning.
2017 har föreningen utfört reparation/utbyte av tegel på tegelgavlarna, källartrapporna har lagats och entrédörrar har lackerats. Framöver planerar föreningen att utföra bättringslagningar av asfalterade ytor.
Det finns f.n. inga planer på större reparationer eller ombyggnader av fastigheterna.

PARKERING:
I föreningen finns det 33 p-platser och 46 garageplatser (både varm- & kallgarage finns). Parkeringsplatserna är gratis för de boende i föreningen.
3 handikapplatser finns i området, 2 på stora parkeringen och 1 utanför Gärdesvägen 31. Varje hushåll får ett p-tillstånd som ger gratis parkering på gästparkeringen. På gästparkeringen är parkering tillåten i 48 timmar, ett skriftligt tillstånd krävs med medlemmens namn och adress ska läggas i fönstret på gästens bil (Varje hushåll får tillstånd för gäster). I övrigt gäller parkering enligt rådande skyltning.
Uppvärmning och el: Fjärrvärme

TV OCH INTERNET:
Föreningen är ansluten till TV via Com Hem (basutbud ingår i avgiften) och bredband via Com Hem (via TV-uttaget) samt Bredbandsbolaget (nätverkskabel). Avtal för bredband får medlemmarna själva teckna. I fastigheten finns i dag traditionella telefonjack, som bostadsrättshavare ansvarar man för att ansluta sig till en telefonoperatör, detsamma gäller om man väljer IP-telefoni.

TVÄTTSTUGOR:
I området finns det tre tvättstugor. Tvättstugan bokar man genom att skriva upp namn och portnummer på listan som finns utanför dörren. Man får bara boka en tvättid åt gången.
A-huset, gaveln GV 31:
Här finns 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, strykbräda, strykjärn, mangel, tvättho och arbetsbänkar.
B-huset, baksidan GV 23:
Här finns 3 tvättmaskiner, torktumlare, 2 torkskåp, centrifug, strykbräda, strykjärn, mangel, tvättho och arbetsbänk:
C-huset, gaveln GV 21:
Här finns 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkrum, strykbräda, strykjärn, mangel, tvättho och arbetsbänk. Det finns även en grovtvättmaskin där man kan tvätta mattor.

GRILLPLATSER:
I området finns tre grillplatser utanför KA 22, GV 21 och GV 39. Grillborste finns vid grillarna, grilltång och ask-raka samt hink för vatten finns i tvättstugan i C-huset under GV 21.

UTERUM:
När trädgården gjordes i ordning skapades flera uterum där man kan sitta och läsa, fika och umgås.
Det är svårt att säga exakt var de finns, så ta en promenad i trädgården och se om du kan hitta ditt favoritställe.

LEKPLATS:
I området finns en gemensam nyrenoverad lekplats utanför GV 19/23.

FEST-/MÖTESLOKALEN ALLÉGÅRDEN:
Lokalen på Åkervägen 2 omfattar två stora rum och kök med plats för upp till 50 personer.
I lokalen finns tillgång till kyl, frys, spis med ugn, diskmaskin, mikro samt kaffebryggare.
Porslin finns för 40 personer, stolar och bord finns för upp till 50 personer.

GÄSTRUMMEN I ALLÉGÅRDEN:
Under sommaren 2012 har de 2 gästrummen med plats för fyra övernattande fräschats upp med ny inredning. I gästrummen står två sängar, en hopfällbar extrasäng och en bäddbar soffa. Det finns täcken och kuddar. Lakan och handdukar får man hålla med själv. Rummet har tillgång till kök, vardagsrum, WC och duschkabin. Avgiften är 150 kr/person och dygn, barn under 18 år bor gratis med sina föräldrar. Gästrummet kan hyras upp till en vecka.

MOTIONSLOKAL / GYM under GV 33:
Träningslokalen är till för föreningens medlemmar och kostar ingenting. Den har under 2012 renoverats med nya ytskikt och nya redskap. Här finns crosstrainer, gåband, motionscykel, apparater för för styrketräning, roddmaskin och tyngder. Gymet är öppet kl. 9.00 - 21.30.

PUBEN TROLLSTOPET under GV 37:
Trollstopet är öppet för alla föreningens medlemmar och man kan även ta med egna gäster.
Pubregler: Pubvärden ansvarar för att det finns öl och vin att köpa samt att soporna töms och att det är städat. Puben är öppen var tredje fredag under vår och höst.

BASTU GV 37:
Bastun kan användas av alla medlemmar i föreningen och den kostar inget att låna.
Bastun finns i samma lokaler som puben Trollstopet under GV 37.
Vid årsstämman 2012 beslutades att en enkät ska skickas ut till medlemmarna med information om kostnaden för att renovera respektive riva bastun samt att höra hur många som är intresserade av att använda den.

SOLARIUM I ALLÉGÅRDEN:
Solariumet behöver inte bokas i förväg.
Bokning och betalning: Kostnaden för att sola är 15 kr/ gång.

VÄVSTUGA under GV 37:
I vävstugan finns det plats för några vävstolar, men för tillfället är alla upptagna.

ÖVRIGT:
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 120 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 448 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2017.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll (halvårsavgift ca 150 kr/hushåll). Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/stockholm.

Föreningen har en egen hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/trollbacken

Byggnad

Låghus
1959
3-glas
Fjärrvärme

Allmänt om fastigheten

3600 kr/år
Planlösning
Adress Boende Boarea Biarea Rum Pris
Granvägen 11 1 familjs friliggande 176 m² 94 m² 8 6 995 000 kr Utgångspris
Lötvägen 17 1 familjs friliggande 163 m² 5 4 980 000 kr Utgångspris
Musserongången 39 Radhus 119 m² 14 m² 5 4 095 000 kr Utgångspris
Kumla Allé 30B 1 familjs friliggande 97 m² 97 m² 5 4 975 000 kr utgångspris
Kryddgårdsgränd 15, MP Lägenhet 97 m² 4 + Kök 2 195 000 kr utgångspris
Myggdalsvägen 66, bv Lägenhet 89 m² 4 + Kök 2 095 000 kr utgångspris
Maria Sofias väg 1C Lägenhet 83 m² 3 + kök 2 895 000 kr
Tomtbergavägen 51 Lägenhet 79 m² 3 + Kök 2 200 000 kr Accepterat pris
Hjortstigen 44 Fritidshus 67 m² 4 1 950 000 kr
Runstenstorget 4 Lägenhet 61 m² 2,5 + Kök 2 950 000 kr Utgångspris
Ribby Allé 46 Lägenhet 40 m² 1 + Kök 1 195 000 kr Utgångspris
Timmervägen 22B Lägenhet 32 m² 14 m² 2 + Kök 1 995 000 kr Utgångspris
Fri värdering! Kontakta oss och ta reda på vad din bostad är värd