Upptäck Tyresö

Var du än befinner dig i Tyresö har du natur, kultur, skärgård, bad och storstad inom räckhåll.

Tyresö kommun ligger cirka en och en halv mil sydost om Stockholm och har drygt 42 000 invånare och 1 000 småföretag. Kollektivtrafiken är väl utbyggd och via motorvägen kommer du hit på 20 minuter.

Tyresö slott - kommunens stolthet

Tyresös vagga och kulturella stolthet är Tyresö slott med omgivande park. På midsommaraftonen strömmar människor till slottsparken för att delta i traditionellt midsommarfirande.

Tyresö slottspark är ett mycket populärt utflyktsmål främst under sommarhalvåret men även under resterande del av året kommer besökare för att promenera, åka skridskor med mera. Vid slottet ligger även Tyresö kyrka som är en mycket populär kyrka att viga sig i.

Vandrarhem i anslutning till slottet

På Notholmen, som du når via en bro från slottsparken eller med båt (Kalvfjärden), finns café och härliga klippor för sol och bad. Här finns också ett annex till vandrarhemmet, gästhamn för fritidsbåtar och roddbåtsuthyrning.

I direkt anslutning till slottsområdet ligger Tyresös vandrarhem, Lilla Tyresö. Här finns en turistbyrå där du kan få information om Tyresö och tips om annat boende om vandrarhemmet är fullbelagt. Vandrarhemmet är öppet året om. Det är gångavstånd till buss som snabbt tar dig till Gullmarsplan.

Fina naturupplevelser

I Alby friluftsområde finns bland annat ett levande lantbruk, Uddby gård, med gårdscafé. Där finns också Alby friluftsgård - ett härligt grönområde med märkta vandrings- och joggningsspår, skidspår, bastu, raststuga, kaffeservering, badplats, ängar och grillplatser.

Bada i Tyresö

Tyresö har flera bra friluftsbad. Bland dessa kan nämnas Trinntorpsbadet och Sandholmarnas naturreservat på Tyresöhalvön (Erstaviken) och Kumlabadet i Trollbäcken (Drevviken).

Servicecenter - till din tjänst

Tyresö centrum är ett välsorterat inomhuscentrum. Mitt i centrumanläggningen finns Tyresö kommuns Servicecenter där du kan hämta information om kommunen, få tips om sevärdheter och evenemang, köpa fiskekort och mycket annat.

Källa: www.tyreso.se